Vyberte si recept
VEGÁNSKE KURA S HLIVOU
Ingredience
"Kura":
250 g
hlivy ustricovej
1 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
soľ
čierne korenie Dobrá cena
Polievka:
4 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
1 ČL
cesnakového prášku
1 šálka
nakrájanej baby mrkvy
1 šálka
nakrájaného zeleru
1 šálka
na kocky nakrájanej cibule ZELOVOC
1 ČL
sušeného petržlenu
2 PL
hladkej bezlepkovej múky
250 ml
zeleninového vývaru
1 a 1/2 šálky
sójového mlieka
1
bobkový list Dobrá cena
1/3 šálky
mrazeného hrášku Dobrá cena
soľ
korenie Dobrá cena
Knedľa:
1 šálka
sójového mlieka
1 ČL
jablčného octu
1 a 1/2 pohára
bezlepkovej múky
2 ČL
prášku do pečiva Tradičná kvalita
1/2 ČL
soli
1/4 šálky
rastlinného masla
Postup
Najskôr si pripravíme polievku.
Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme zeleninu nakrájanú na kocky, v poradí od najtvrdšej, teda mrkva, potom zeler. Zmiešame s korením, soľou a bobkovým listom, zalejeme zeleninovým vývarom a prikryjeme. Necháme variť do zmäknutia zeleniny, pridáme hrášok a sušenú petržlenovú vňať.
Knedľa
V jednej miske si zmiešame sójové mlieko s jablčným octom. V druhej si zmiešame suché ingrediencie - múku, soľ, prášok do pečiva. Obsah misiek zmiešame dokopy, pridáme roztopené maslo a vypracujeme cesto tak, aby sa nám nelepilo na ruky. Podľa potreby pridáme múku. Na pomúčenej doske si hotové cesto rozdelíme na malé knedlíčky.
Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu, vložíme sitko na knedľu, polejeme ho olivovým olejom, aby sa nám knedle neprilepili a 20 - 25 minút ich dusíme na pare pod pokrievkou. Po 20 minútach vyberieme. Pozrieme sa, či sú hotové, ak nie, necháme ešte 5 minút podusiť a vyberieme.