Vyberte si recept
KIMČI
Ingredience
1 ks/1,5 kg
čínskej kapusty
¼ kg
žltej mrkvy
¼ kg
bielej reďkovky
25 g
cesnaku ZELOVOC
75 g
zázvoru
70 g
šalotky
80 g
jarnej cibuľky
60 g
ryžovej múky s lepkom
25 g
cukru
75 g
rybacej omáčky
8 g
krevetovej pasty
40 g
ustricovej omáčky
35 g
čili vločiek
Postup
Čínsku kapustu nakrájame na väčšie kusy. Osolíme, necháme bokom, aby pustila šťavu. Mrkvu, reďkovku, šalotku, jarnú cibuľku a cesnak nakrájame na tenké pásiky.
Ryžovú múku s cukrom a vodou uvaríme na hustú kašu. Kašu necháme vychladnúť. Do vychladenej kaše pridáme fish sauce, krevetovú pastu, ustricovú omáčku a čili vločky.
Zmäknutú čínsku kapustu vyžmýkame. Pridáme ostatnú nakrájanú zeleninu. Zmiešame s ochutenou ryžovou kašou a preložíme do sklenenej nádoby. Prikryjeme látkou alebo papierovou utierkou.
Spontánne fermentujeme pri izbovej teplote po dobu 2 - 3 týždňov. Pozor, je to individuálne. Treba kontrolovať a premiešať každý deň.