Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

TAŠTIČKY PLNENÉ BRYNDZOU, SLANINOU A ZEMIAKOVÝ KRÉM NA KYSLO S KÔPROM

Ingredience

Taštičky:
450 g
hladkej múky Dobrá cena
50 g
múky semola
4
vajcia celé Tradičná kvalita
3
žĺtka z vajec Tradičná kvalita
50 ml
olivový olej Tradičná kvalita
5 g
soľ
1
cibuľa ZELOVOC
300 g
bryndze Mamičkine dobroty
100 g
zbojníckej slaniny Dobrá cena
100 g
zemiaky ZELOVOC
čierne mleté korenie Dobrá cena
Zemiakový krém:
1 kg
zemiakov ZELOVOC
2
cibule ZELOVOC
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
200 ml
bieleho vína Tradičná kvalita
400 ml
smotany 33% Mamičkine dobroty
5 ml
oleja Coop PREMIUM
čierne mleté korenie Dobrá cena
soľ

Postup

Plnka:
Zemiaky uvaríme v šupke. Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky a restujeme. Ošúpané studené zemiaky nastrúhame nahrubo. Pridáme restovanú slaninu, cibuľu, bryndzu a čierne mleté korenie. Vymiešame plnku.

Cesto:
Zmiešame múky, soľ, vajcia a žĺtky a olej a vymiesime hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na pláty cca 1,5 mm vysoké. Pohárom vykrájame kolieska, do stredu dáme plnku a okolo potrieme vodou. Naplnené kolieska preložíme na polovicu. Vidličkou zlepíme okraje. Taštičku obtočíme okolo prsta a kraje spojíme. Vložíme do vriacej vody a varíme cca 5 minút.

Krém:
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu nasekanú na jemno a cesnak. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme s bobkovým listom do hrnca a restujeme. Pridáme soľ a čierne korenie. Podlejeme bielym vínom a odparíme alkohol. Zalejeme vývarom a necháme variť, pokiaľ zemiaky nezmäknú. Na záver prilejeme smotanu a varíme ďalších 10 minút.

Polievku naberieme do hlbokého taniera, navrch poukladáme uvarené taštičky, dozdobíme pažítkou a restovanou slaninou a cibuľou.

Recept → TAŠTIČKY PLNENÉ BRYNDZOU, SLANINOU A ZEMIAKOVÝ KRÉM NA KYSLO S KÔPROM

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

NEBRYNDZOVÉ PIROHY
avatar

Dominika varí: NEBRYNDZOVÉ PIROHY

Prejsť na recept