Uložiť
Porcie 4
Príprava
75 min.
Náročnosť
Cena

NEBRYNDZOVÉ PIROHY

Ingredience

Pirohy:
400 g
polohrubej múky Dobrá cena
200 ml
teplej vody
1 ČL
soli
300 g
zemiakov typu C
Náplň:
200 g
bieleho tofu
200 g
údeného tempehu
120ml
kyslej sójovej smotany/bieleho rastlinného jogurtu
50 g
rastlinného masla
30 g
bielej cibule
2 PL
lahôdkového droždia
2 PL
repkového oleja Coop PREMIUM
2 ČL
soli
1
citrón ZELOVOC
1
zväzok kôpru
pažítka

Postup

Zemiaky si uvaríme v šupke domäkka. Necháme ich vychladnúť. Zatiaľ si nakrájame tempeh na malé kocky, tie na oleji opekáme, posolíme a odstavíme z ohňa.

Na masle speníme cibuľku a s ostatnými ingredienciami v mixéri zmiešame na plnku. Pažítku a kôpor dávame neskôr. Vymixujeme, pridáme na drobno nasekaný kôpor a pažítku, prípadne ešte dochutíme soľou/korením.

Vychladnuté zemiaky rozpučíme do veľkej misy, zmiešame s múkou, soľou a vodou. Vypracujeme nelepivé cesto, s ktorým sa dobre pracuje. Na doske ho vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme pirohy. Naplníme plnkou a spojíme s troškou vody po krajoch, aby sa cesto uzavrelo. Vtlačené hroty vidličky dodajú pirohom tvar a zároveň im to pomôže držať plnku.

Pirohy krátko varíme vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Tak zistíme, že sú hotové a vyberáme ich na tanier.

Na záver si pripravíme krém zo smotany a korenia, soli a byliniek. Pirohy ním polejeme. Zohrejeme si tempeh a dáme na hotové pirohy.

Recept → NEBRYNDZOVÉ PIROHY

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

TAŠTIČKY PLNENÉ BRYNDZOU, SLANINOU A ZEMIAKOVÝ KRÉM NA KYSLO S KÔPROM
avatar

Dušan varí: TAŠTIČKY PLNENÉ BRYNDZOU, SLANINOU A ZEMIAKOVÝ KRÉM NA KYSLO S KÔPROM

Prejsť na recept