Uložiť
Porcie 4
Príprava
300 min.
Náročnosť
Cena

SMOREBROD S NAKLADANOU REPOU A RYBOU GRAWLAX

Ingredience

1
kváskový chlieb
2
filety pstruha
250 g
hrubozrnnej morskej soli
250 g
kryštálového cukru
2
limety
30 g
kôpru
500 g
červenej repy
160 g
jablkového octu
50 g
ryžového octu
150 g
vody
15 g
medu Mamičkine dobroty
5 g
celého čierneho korenia Dobrá cena
3 g
semienka koriandra
4 g
jalovca
1 g
sušeného čili
80 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
80 g
majonézy Mamičkine dobroty
soľ Maldon

Postup

Červená repa: V hrnci zmiešame octy, vodu a med, necháme zovrieť a zredukujeme o tretinu. Pridáme všetky koreniny a 10 minút varíme. Zredukovanú tekutinu precedíme a necháme vychladnúť. Červenú repu nakrájanú na tenké plátky pridáme do vychladeného nálevu a necháme odpočívať aspoň 24 hodín. Pstruh: Ak máme pstruha v celku, vyfiletujeme ho a vyberieme kosti. Ak máme filety, skontrolujeme kosti a vyberieme ich. Zmiešame soľ, cukor, kôpor a limetovú kôru. Pstruha zasypeme touto zmesou na 3 a pol hodiny. Potom rybu dôkladne umyjeme a vysušíme. Dresing z nakladanej repy: Zmiešame naloženú repu s majonézou, kyslou smotanou a kôprom. Dochutíme limetou a soľou Plating: Chlieb opečieme na masle, naložíme dresing z červenej repy, pstruha nakrájame na tenké plátky a poukladáme navrch, dozdobíme kôprom a soľou Maldon.
Recept → SMOREBROD S NAKLADANOU REPOU A RYBOU GRAWLAX

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

VEGÁNSKE SUSHI
avatar

Dominika varí: VEGÁNSKE SUSHI

Prejsť na recept