Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

SÍROVEC AKO REZEŇ SO ZEMIAKOVÝM ŠALÁTOM

Ingredience

600 g
sirovca
múka Dobrá cena
1
kypriaci prášok Tradičná kvalita
kukuričný škrob
1 kg
zemiakov ZELOVOC
2
červené cibule
kyslé uhorky Tradičná kvalita
vínny ocot
trstinový cukor Premium
horčica Tradičná kvalita
petržlenová vňať
soľ
korenie Dobrá cena
1 l
repkového oleja Premium
kôpor
vňať mäty

Postup

Sírovec umyjeme a očistíme. Nakrájame na nugetky a osolíme. Zmiešame múku, kypriaci prášok, škrob so štipkou soli a vodou. Vytvoríme hladké cestíčko.

Zemiaky uvaríme v šupke. Očistené zemiaky pretlačíme cez koliesko na zemiaky. Uhorku a cibuľu nakrájame. Pridáme ocot, soľ, korenie, cukor, horčicu a bylinku. Všetko dobre premiešame.

V panvici si rozpálime olej. Nugetky zo sírovca obalíme najprv v múke a potom v tempure. Vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista.

Recept → SÍROVEC  AKO REZEŇ SO ZEMIAKOVÝM ŠALÁTOM

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

ROLÁDA Z VYKOSTENÉHO KURAŤA S ORECHOVO ŠPENÁTOVOU PLNKOU
avatar

Dušan varí: ROLÁDA Z VYKOSTENÉHO KURAŤA S ORECHOVO ŠPENÁTOVOU PLNKOU

Prejsť na recept