Quinoa šalát s fazuľkami
Ingredience
1/2 hrnčeka
quinoi
1 a 3/4
hrnčeka vody
2 PL
tekvicových/slnečnicových semienok
olivový olej Tradičná kvalita
soľ
1 konzerva
čiernej/červenej fazule Tradičná kvalita
1/2
červenej cibule
1
mango
2 hrnčeky
mladého špenátu
1
avokádo
4 PL
čerstvého koriandru (voliteľné)
šťava z 1 limetky
rasca drvená (voliteľné) Dobrá cena
15 stebiel
čerstvého koriandru/petržlenovej vňate (voliteľné)
Postup
Do menšieho hrnca dáme quinou a zalejeme ju vodou tak, aby ju tesne pokryla. Na malom plameni necháme dusiť do zmäknutia. Hotovú quinou necháme vychladnúť. Rúru vyhrejeme na 160 °C. Na plechu premiešame tekvicové semienka, 1 ČL olivového oleja a štipku soli a pečieme približne 8 minút. Keď sú semiačka chrumkavé a voňajú, odložíme ich bokom a necháme vychladnúť. Ako alternatívu ich môžeme opražiť aj na panvici alebo grile.
Pripravíme si veľkú misu, kde budeme miešať šalát. Scedíme a premyjeme fazuľu. Cibuľu a mango nakrájame na malé kocky, špenát a koriander na menšie kusy. Ingrediencie zmiešame v mise, kde pridáme štipku soli. Pridáme semienka a quinou.
Pripravíme si dresing. V malej miske dôkladne zmiešame olivový olej, limetkovú šťavu, štipku soli, ½ čl. mletej rasce a najemno pokrájaný čerstvý koriander. Hotový dresing nalejeme na šalát a všetko dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme.
Tesne pred podávaním nakrájame avokádo na kocky a pridáme do šalátu.