Grilované kuracie prsia marinované v zakysanke
Ingredience
1 kg
kuracích pŕs
1 kg
zakysanky Mamičkine dobroty
3 g + 5 g + 15 g
soli
1 g
čierneho mletého korenia Dobrá cena
350 g
hladkej múky Dobrá cena
5 g + 40g
kryštálového cukru Dobrá cena
80 g +150 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
10 g
masla Tradičná kvalita
3 g
kvasníc
voda
50 g
oleja Tradičná kvalita
10 g
cesnaku ZELOVOC
200 g
pretlaku doppio
200 g
glukózového sirupu
100 g
jablčného octu
0,4 g
klinčeka
1 g
MSG
1,2 g
xantánovej gumy
150 g
majonézy Mamičkine dobroty
10 g
cesnaku ZELOVOC
1
uhorka ZELOVOC
kôpor
šťava z citróna ZELOVOC
Postup
Mäso prekrojíme na menšie kúsky a vložíme do misy. Zakysanku, soľ, korenie zmiešame a nalejeme na mäso. Necháme 24 hodín marinovať. Následne mäso vyberieme, osušíme a ogrilujeme.
Kečup:
Všetky suroviny vložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka.
Uhorkovo–kôprový dip:
Všetko okrem uhorky dôkladne premiešame, pridáme uhorku nakrájanú pozdĺž škrabkou. Jemne obalíme dresingom.
Naam:
Všetko vložíme do miesiča a vymiesime cesto. Vytvoríme rovnako veľké guľky. Necháme podkysnúť. Vytvarujeme malé placky a opečieme na grile. Potrieme cesnakovým olejom.