MINIBURGER S KURACÍM MÄSOM A KURACIE NUGETKY
Ingredience
20 g
mlieka Tradičná kvalita
40 g
žĺtok z vajec Mamičkine dobroty
40 g
vody
3 g
instantného droždia Tradičná kvalita
155 g
hladkej múky Dobrá cena
3 g
soli
15 g
kryštálového cukru
25 g
masla Tradičná kvalita
250 g
kuracích pŕs
500 g
zakysaného mlieka Mamičkine dobroty
10 g
soli
5 g
čierneho korenia Dobrá cena
2
vajcia Mamičkine dobroty
50 g
hladkej múky Dobrá cena
100 g
cornflakes
100 g
panko strúhanky
1 l
oleja Premium
kečup Mamičkine dobroty
50 g
ľadového šalátu
1
paradajka Zelovoc
Postup
Žemle:
Zmiešame mlieko, žĺtka, vodu a droždie, poriadne premiešame v robote na miesenie cesta. Pridáme múku, cukor, soľ a vymiešame hladké cesto. Postupne zapracujeme maslo. Vytvarujeme rovnaké guľôčky a necháme nakysnúť. Vykysnuté žemle pečieme v trúbe 15 minút na 220 °C a potom 10 minút na 175 °C.
Kuracie stehná opracujeme a polovicu nakrájame na cca 50 g kúsky, druhú polovicu nakrájame na nugetky. Zakysané mlieko ochutíme soľou a čiernym mletým korením a vložíme doň mäso. Necháme marinovať 24 hodín. Mäso na burger obalíme v trojobale z cornflakes.
Mäso na nugetky obalíme v strúhanke. Vypražíme. Paradajky nakrájame na kolieska. Žemle opečieme a obe strany potrieme kečupom. Vyskladáme burgery. Nugetky uložíme na tanier a podávame s kečupom.