Postup
Žemle:
Zmiešame mlieko, žĺtka, vodu a droždie, poriadne premiešame v robote na miesenie cesta. Pridáme múku, cukor, soľ a vymiešame hladké cesto. Postupne zapracujeme maslo. Vytvarujeme rovnaké guľôčky a necháme nakysnúť. Vykysnuté žemle pečieme v trúbe 15 minút na 220 °C a potom 10 minút na 175 °C.
Kuracie stehná opracujeme a polovicu nakrájame na cca 50 g kúsky, druhú polovicu nakrájame na nugetky. Zakysané mlieko ochutíme soľou a čiernym mletým korením a vložíme doň mäso. Necháme marinovať 24 hodín. Mäso na burger obalíme v trojobale z cornflakes.
Mäso na nugetky obalíme v strúhanke. Vypražíme. Paradajky nakrájame na kolieska. Žemle opečieme a obe strany potrieme kečupom. Vyskladáme burgery. Nugetky uložíme na tanier a podávame s kečupom.