Vyberte si recept
KONFITOVANÉ BRAVČOVÉ PLECE
Ingredience
1,5 kg
bravčového pleca
4
cibule ZELOVOC
1
cesnak ZELOVOC
5 kg
bravčovej masti Dobrá cena
7 g
soli
20 g
údenej mletej papriky
20 g
kryštálového cukru
5 g
mletého čierneho korenia Dobrá cena
15 g
sušeného cesnaku
4
zaváraninové poháre
Postup
Mäso nakrájame na väčšie kusy a vložíme do vysokého pekáča alebo hrnca. Zmiešame všetky korenia a masírujeme do mäsa.
Cibuľu nakrájame na väčšie kusy a očistíme cesnak.
Masť roztopíme a mäso zalejeme, aby bolo celé ponorené. Pekáč prikryjeme alobalom. Pečieme na 110°C cca 5 - 6 hodín. Mäso je hotové, keď sa samovoľne rozpadá.
Hotové vychladené mäso vyberieme a natrháme. Masť scedíme.
Cibuľu, cesnak a výpek pridáme k mäsu a zamiešame.
Poháre naplníme po vrch mäsom a zalejeme masťou tak, aby bolo ponorené.
Odložíme do chladničky.