JELENÍ CHRBÁT S HRUŠKOU MARINOVANOU V ČERVENOM VÍNE
Ingredience
800 g
jelenieho chrbta /sviečková/
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
2 stonky
čerstvého rozmarínu
1
cesnak ZELOVOC
100 ml
oleja COOP Premium
120 g
masla Tradičná kvalita
4
hrušky
0,5 l
červeného vína
4
zelené kardamómy
6
klinčekov
1 celá
škorica
4 PL
kryštálového cukru
600 g
zemiakov ZELOVOC
100 g
lieskových orechov
100 g
šľahačky Mamičkine dobroty
100 g
masla Tradičná kvalita
5 g
soli
Postup
Jelení chrbát posypeme korením a opečieme na rozpálenej panvici z každej strany. Pridáme rozmarín, cesnak a maslo. Roztopené spenené maslo polievkovou lyžicou prelievame pravidelne na mäso, pokiaľ mäso nebude medium.
Chrbát vyberieme, necháme ho chvíľku odpočívať. Na panvičku, kde sme pripravovali mäso, pridáme víno z marinovaných hrušiek. Chvíľu povaríme a na záver pridáme maslo na zahustenie. Omáčkou budeme prelievať nakrájané mäso.
Hrušky očistíme od šupky. Uvaríme víno s ostatnými surovinami a do odstaveného vína vložíme hrušky, ktoré marinujeme 1 deň.
Zemiaky očistíme a uvaríme, aby sme vedeli urobiť pyré. Popučíme ich pučidlom. Orechy upečieme v rúre a povaríme v šľahačke s maslom. Rozmixujeme na hladkú kašu. Pridáme k zemiakom.