Postup
Jelení chrbát posypeme korením a opečieme na rozpálenej panvici z každej strany. Pridáme rozmarín, cesnak a maslo. Roztopené spenené maslo polievkovou lyžicou prelievame pravidelne na mäso, pokiaľ mäso nebude medium.
Chrbát vyberieme, necháme ho chvíľku odpočívať. Na panvičku, kde sme pripravovali mäso, pridáme víno z marinovaných hrušiek. Chvíľu povaríme a na záver pridáme maslo na zahustenie. Omáčkou budeme prelievať nakrájané mäso.
Hrušky očistíme od šupky. Uvaríme víno s ostatnými surovinami a do odstaveného vína vložíme hrušky, ktoré marinujeme 1 deň.
Zemiaky očistíme a uvaríme, aby sme vedeli urobiť pyré. Popučíme ich pučidlom. Orechy upečieme v rúre a povaríme v šľahačke s maslom. Rozmixujeme na hladkú kašu. Pridáme k zemiakom.