JAHODY V ČOKOLÁDE S KARAMELIZOVANÝMI ORECHMI
Ingredience
Postup
Jahody umyjeme a očistíme. Čokoládu roztopíme vo varnom kúpeli s maslom. Zvlášť horkú a zvlášť bielu. Bielu čokoládu rozpúšťame bez masla. Na panvici urobíme karamel a orechy vložíme do horúceho karamelu. Pridáme trošku šľahačky, vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Vychladené rozdrvíme. Jahody napicháme na špajle a máčame buď v horkej alebo v bielej čokoláde. Posypeme karamelizovanými orieškami. Zvyšnú čokoládu prelejeme do cukrárenských vrecúšok a niektoré jahody postriekame čokoládou. Na panvici urobíme karamel, pridáme mrazené ovocie, chvíľu varíme a vypneme. Vyšľaháme šľahačku, ktorou porciu dozdobíme.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné dezerty, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na kura s pečenými baby zemiakmi. Skvelý zážitok zaručený!

Tagy
Vyskúšajte tiež
