HOVÄDZÍ ŠPÍZ SO ZELENÝM DRESINGOM A BABY ROZMARÍNOVÝMI ZEMIAKMI
Ingredience
1 kg
flank steaku
12 g
soli
3 g
mletého čierneho korenia Dobrá cena
225 ml
oleja Tradičná kvalita
30 g
petržlenovej vňate ZELOVOC
10 g
cesnaku ZELOVOC
10 g
vínneho octu
3 g
soli
0,5 g
mletého čierneho korenia Dobrá cena
800 g
baby zemiakov
3
steblá rozmarínu
3
steblá tymiánu
20 g
cesnaku ZELOVOC
12 g
soli
1,5 g
mletého čierneho korenia Dobrá cena
Postup
Hovädzí flank steak nakrájame na dlhé slíže. Každý kus rovnomerne prekladáme a napichávame na špajľu. Opečieme na grile z každej strany asi 2 - 3 minúty. Cesnak a petržlen nasekáme nahrubo. Pridáme olej, ocot a rozmixujeme na hladkú salsu. Upečené špízy potrieme salsou.
Baby zemiaky umyjeme a prekrojíme na polovicu. V mixéri rozmixujeme cesnak, rozmarín, tymián, soľ a čierne korenie, pridáme olej. Namarinujeme zemiaky a rozložíme ich na plech. Pečieme cca 30 minút na 170 °C.