Uložiť
Porcie 4
Príprava
50 min.
Náročnosť
Cena

Hokkaido rizoto

Ingredience

1/2
malej hokkaido tekvice
1 šálka
ryže arborio
olivový olej Tradičná kvalita
700 ml
zeleninového vývaru
feta alebo balkánsky syr
kúsok rastlinného masla
pol šálky tekvicových semiačok

Postup

Hokkaido si nakrájame na menšie kocky a väčšiu časť rozmixujeme na pyré. Menšiu časť si odložíme bokom (obe budeme potrebovať neskôr). Na rozpálený olej vysypeme ryžu a chvíľku opekáme. Potom postupne podlievame ryžu vývarom až do zmäknutia. Keď je ryža mäkká, primiešame k nej pyré a kocky hokkaida. Na záver necháme v rizote rozpustiť kúsok masla pre zjemnenie chuti. Hotové rizoto posypeme kúskami feta syru a tekvicovými semiačkami.
Recept → Hokkaido rizoto

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Slaný koláč s cuketou, pečená tekvica a pesto
avatar

Dušan varí: Slaný koláč s cuketou, pečená tekvica a pesto

Prejsť na recept