Grilované bravčové rebierka s medovo-horčicovou omáčkou a čerstvým chlebíkom
Ingredience
2 kg
bravčových rebier nízkych
100 g + 150g
oleja Coop PREMIUM
75 g
údenej soli
50 g
hnedého cukru
30 g
údenej papriky
25 g
čierneho korenia Dobrá cena
4 g
sušeného cesnaku Dobrá cena
11 g
horčicových semienok
7 g
sušenej crispy cibule
140 g
dijonskej horčice
70 g
kryštálového cukru
20 g
vínneho octu
soľ
čerstvý kôpor
Postup
Rebierka odblaníme, očistíme a potrieme olejom. Nahrubo posypeme zmesou korenia. Na grile pečieme 45 – 60 minút pri 150 °C, kým nezmäknú.
Horčicu, cukor, ocot soľ a korenie vymixujeme, pomaly prilievame olej. Vytvoríme hustú omáčku. Pridáme nasekaný kôpor.