Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

FAŠÍRKY Z FRESH "ZOSTATKOV"

Ingredience

3
stredne veľké cvikly
1
väčšiu mrkvu ZELOVOC
2
šalotky
pažítku
jarnú cibuľku
180 g
mletých ovsených vločiek Dobrá cena (alebo hladkej špaldovej múky)
2 dcl
repkového oleja Premium
himalájsku soľ
čerstvo zomleté čierne korenie Dobrá cena
bylinky na dochutenie
olivový olej Tradičná kvalita
Dresing:
rastlinný jogurt biely
bylinky (kôpor, pažítka atď.)
cibuľku ZELOVOC
soľ
korenie Dobrá cena
cesnak ZELOVOC
Fresh:
stopkový zeler
jablko

Postup

Cviklu môžeme použiť minimálne na dva spôsoby – surovú, pričom si z nej odšťavíme fresh a na fašírky použijeme len fresh „zostatky“, čiže dužinu z nej. Alebo varenú, placky budú chutiť inak. Odporúčame vyskúšať oboje.

Ak použijeme uvarenú a vychladnutú cviklu, nakrájame ju na mini rezančeky alebo nastrúhame na strúhadle. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku (šalotku, pažítku a nastrúhanú mrkvu). Postupne pridáme múku, olej a všetko dobre premiešame, kým sa suroviny nespoja do hutnej masy. To isté spravíme, ak použijeme len dužinu cvikly. Zmes osolíme, okoreníme a dochutíme bylinkami podľa potreby. Zo zmesi vytvarujeme malé fašírky, ktoré môžeme obaľovať v ovsených vločkách, a buď ich opečieme na panvici na olivovom oleji, alebo ich necháme zapiecť v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Plech môžeme vystlať papierom na pečenie a pokvapkať olivovým olejom. K fašírkam sa pripraví dresing. Rastlinný jogurt zmiešame s bylinkami,  nakrájanou cibuľkou  a nastrúhaným cesnakom. Dochutíme soľou a korením.

Recept → FAŠÍRKY Z FRESH

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

HOLANDSKÝ REZEŇ S VARENÝMI ZEMIAKMI A TATÁRSKOU OMÁČKOU
avatar

Dušan varí: HOLANDSKÝ REZEŇ S VARENÝMI ZEMIAKMI A TATÁRSKOU OMÁČKOU

Prejsť na recept