Zemiakové placky s vegánskym lečom
Ingredience
700 g
zemiakov ZELOVOC
1
malá cuketa
soľ
3 - 4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
majoránka
150 g
hladkej špaldovej múky
bio repkový olej
1 ks
bieleho tofu
2
zelené papriky
1
paradajka ZELOVOC
1
menšia cibuľa ZELOVOC
1 ČL
kurkumy
1 ČL
čiernej soli
3 PL
vody
1 ČL
horčice Mamičkine dobroty
mleté čierne korenie Dobrá cena
mletá červená paprika
olej Coop PREMIUM
Postup
Zemiaky a cuketu nastrúhame nahrubo alebo najemno - ako má kto rád.
Pretlačíme cesnak, pridáme korenie, múku a na oleji postupne tvarujeme lyžicou placky, a opekáme. Položíme na papierovú utierku, nech vsiakne prebytočný olej.
Na oleji speníme cibuľku, pridáme k nej na pásiky nakrájané papriky. Keď zmäknú, pridáme
paradajku a dusíme.
V miske si roztlačíme vidličkou tofu, pridáme soľ, kurkumu, horčicu, papriku a korenie. Pridáme na panvicu, pomiešame, podlejeme vodou a prikryjeme. Necháme 5 minút dusiť. Dochutíme a na záver dozdobíme petržlenovou vňaťkou.