Vyberte si recept
ZEMIAKOVÁ ŽIVÁNSKA
Ingredience
1 kg
zemiakov Zelovoc
600 g
bravčovej panenky
200 g
slaniny Dobrá cena
200 g
klobásy Dobrá cena
3
cibule Zelovoc
2 strúčiky
cesnaku Zelovoc
100 g
masla Tradičná kvalita
soľ
čierne korenie Dobrá cena
alobal Tradičná kvalita
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, mäso nakrájame na plátky a zľahka pritlačíme dlaňou. Mäso osolíme a okoreníme. Klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu na kolieska.
Z alobalu vytvarujeme „lodičku“ vymastíme maslom, poukladáme polovicu zemiakov. Osolíme, okoreníme.
Na zemiaky ukladáme mäso, slaninu, cibuľu, cesnak a klobásku, poukladáme plátky masla a zakryjeme zvyškom zemiakov. Alobal zatvoríme a pečieme v pahrebe cca 90 minút.