Veľkonočný tvarohový mazanec
Ingredience
500 g
hladkej múky Dobrá cena
2 bal.
prášku do pečiva Tradičná kvalita
500 g
termizovaného tvarohu
150 g
masla Tradičná kvalita
3
vajcia Coop PREMIUM
150 g
práškového cukru
1 bal.
vanilkového cukru
2 PL
rumu
100 g
hrozienok
100 g
lúpaných mandlí
1
vajce Coop PREMIUM
1 PL
mlieka Mamičkine dobroty
Postup
Hrozienka namočíme aspoň na 1 hodinu do rumu, aby napučali. Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s obomi druhmi cukru a s vajcami.
Do zmesi pridáme tvaroh, hrozienka aj s rumom, polovicu nasekaných mandlí a tiež múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na polovice.
Z každej polovice vytvarujeme mazanec. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý ešte potrieme maslom.
Na plech prenesieme obidva mazance. Každý nakrojíme do kríža, potrieme vajcom rozšľahaným s lyžicou mlieka a posypeme zvyšnými nasekanými mandľami.
Mazance pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne hodinu.