Uložiť
Porcie 2
Príprava
75 min.
Náročnosť
Cena

Veľkonočný tvarohový mazanec

Ingredience

500 g
hladkej múky Dobrá cena
2 bal.
prášku do pečiva Tradičná kvalita
500 g
termizovaného tvarohu
150 g
masla Tradičná kvalita
3
vajcia Coop PREMIUM
150 g
práškového cukru
1 bal.
vanilkového cukru
2 PL
rumu
100 g
hrozienok
100 g
lúpaných mandlí
1
vajce Coop PREMIUM
1 PL
mlieka Mamičkine dobroty

Postup

Hrozienka namočíme aspoň na 1 hodinu do rumu, aby napučali. Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s obomi druhmi cukru a s vajcami. Do zmesi pridáme tvaroh, hrozienka aj s rumom, polovicu nasekaných mandlí a tiež múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na polovice. Z každej polovice vytvarujeme mazanec. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý ešte potrieme maslom. Na plech prenesieme obidva mazance. Každý nakrojíme do kríža, potrieme vajcom rozšľahaným s lyžicou mlieka a posypeme zvyšnými nasekanými mandľami. Mazance pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne hodinu.

 

Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na cviklové krupoto so syrom. Skvelý zážitok zaručený!

Recept → Veľkonočný tvarohový mazanec

Ohodnotiť recept