Hrozienka namočíme aspoň na 1 hodinu do rumu, aby napučali. Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s obomi druhmi cukru a s vajcami. Do zmesi pridáme tvaroh, hrozienka aj s rumom, polovicu nasekaných mandlí a tiež múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na polovice. Z každej polovice vytvarujeme mazanec. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý ešte potrieme maslom. Na plech prenesieme obidva mazance. Každý nakrojíme do kríža, potrieme vajcom rozšľahaným s lyžicou mlieka a posypeme zvyšnými nasekanými mandľami. Mazance pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne hodinu.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na cviklové krupoto so syrom. Skvelý zážitok zaručený!