Vegetariánske francúzske zemiaky
Ingredience
800 g
uvarených zemiakov ZELOVOC
800 g
mrkvy ZELOVOC
800 g
cibule ZELOVOC
maslo Tradičná kvalita
soľ
4
vajcia Coop PREMIUM natvrdo
2PL
masla Tradičná kvalita
250 ml
smotany
2
vajcia Coop PREMIUM
petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
Uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na plátky. Zapekaciu misu potrieme maslom, rozložíme do nej vrstvu zemiakov a posolíme. Na vrstvu zemiakov dáme plátky vajec, na kolieska nakrájanú mrkvu, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a znova posolíme.
Vrstvy striedame tak aby, tou poslednou boli zemiaky. Tie pokvapkáme maslom a v predhriatej rúre krátko zapečieme. Potom ich zalejeme posolenou smotanou s rozšľahanými vajcami, posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou a 30 - 40 minút zapekáme dozlatista.