Vyberte si recept
VEGAN SACHEROVÁ TORTA
Ingredience
Postup
Vo vačšej mise si zmiešame suché ingrediencie – múku, cukor, kakao, kypriaci prášok, soľ, vanilku a sódu bikarbónu.
Spravíme si vodný kúpeľ, kde zohrejeme rastlinné mlieko a horkú čokoládu. Pridáme aj zvyšok mlieka, olej a jablčný ocot. Potom mokré ingrediencie vmiešame do suchých. Miešame do poslednej hrudky. Teraz cesto rozdelíme rovnomerne na dvakrát do formy na pečenie alebo ak máte, tak rovno do dvoch foriem. Pečieme pri 175 °C asi 40 – 45 minút. Korpus necháme poriadne vychladnúť, kým ho vyberieme z formy, horúci je velmi krehký.
Medzitým nad parou vymiešame dohladka sójovú smotanu a horkú čokoládu.
Na podnos si vyberieme prvý vychladnutý korpus. Pokropíme ho rumom alebo, ak robíme nealko verziu, tak špeciálnym nealko rumom, prípadne aj šťavou z ovocia, aby bol šťavnatejší. Potrieme ho poctivou vrstvou marhuľového džemu a ten prikryjeme druhým korpusom, ktorý tiež predtým pokropíme šťavou alebo rumom.
Na vrch nalejeme polevu a jemne ju rozotrieme po celej torte.
Hotovú tortu dáme do chladničky a necháme ju poriadne vychladnúť a stuhnúť.