Uložiť
Porcie 12
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

VEGAN SACHEROVÁ TORTA

Ingredience

170 g
trstinového cukru Coop PREMIUM
60 g
kakaa Coop PREMIUM
2 ČL
prášku do pečiva Tradičná kvalita
1 ČL
jedlej sódy Tradičná kvalita
1/2 ČL
vanilínového cukru Tradičná kvalita
1 tabuľku
horkej čokolády Coop PREMIUM
150 g
soli
480 g
rastlinného mlieka Coop PREMIUM
120 g
repkového oleja Coop PREMIUM
4 PL
jablčného octu
Plnka a poleva:
½
pohára marhuľového džemu Mamičkine dobroty
100 g
tuzemskej liehoviny Tradičná kvalita
150 g
horkej čokolády Coop PREMIUM
40 g
vegan masla

Postup

Vo vačšej mise si zmiešame  suché ingrediencie – múku, cukor, kakao, kypriaci prášok, soľ, vanilku a sódu bikarbónu. 

Spravíme si vodný kúpeľ, kde zohrejeme rastlinné mlieko a horkú čokoládu. Pridáme aj zvyšok mlieka, olej a jablčný ocot. Potom mokré ingrediencie vmiešame do suchých. Miešame do poslednej hrudky. Teraz cesto rozdelíme rovnomerne na dvakrát do formy na pečenie alebo ak máte, tak rovno do dvoch foriem. Pečieme pri 175 °C asi 40 – 45 minút. Korpus necháme poriadne vychladnúť, kým ho vyberieme z formy, horúci je velmi krehký.

Medzitým nad parou vymiešame dohladka sójovú smotanu a horkú čokoládu.

Na podnos si vyberieme prvý vychladnutý korpus. Pokropíme ho rumom alebo, ak robíme nealko verziu, tak špeciálnym nealko rumom, prípadne aj šťavou z ovocia, aby bol šťavnatejší. Potrieme ho poctivou vrstvou marhuľového džemu a ten prikryjeme druhým korpusom, ktorý tiež predtým pokropíme šťavou alebo rumom. 

Na vrch nalejeme polevu a jemne ju rozotrieme po celej torte. 

Hotovú tortu dáme do chladničky a necháme  ju poriadne vychladnúť a stuhnúť.

Recept → VEGAN SACHEROVÁ TORTA

Ohodnotiť recept

Kategórie

Vyskúšajte tiež

NEW YORK CHEESECAKE
avatar

Dušan varí: NEW YORK CHEESECAKE

Prejsť na recept