Trhané kačacie stehno s coleslaw šalátom a knedľou
Ingredience
4 ks
kačacích stehien
čierne korenie
soľ
1 kg
husacej masti
1 kg
cibule ZELOVOC
100 g
cesnaku ZELOVOC
½ ks
červenej kapusty
¼ ks
buľvy zeleru
jablko ZELOVOC
cibuľa ZELOVOC
200 g
majonézy Mamičkine dobroty
200 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
20 g
hrubozrnnej horčice
10 g
vinného octu
20 g
kryštálového cukru
500 g
hladkej múky Dobrá cena
125 ml
plnotučného mlieka Mamičkine dobroty
125 ml
vody
vajce Coop PREMIUM
13 g
oleja Coop PREMIUM
10 g
instantného droždia
6 g
kryštálového cukru
Postup
Kačacie stehno:
Stehná osolíme, okoreníme a poukladáme na plech. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie kusy a očistíme aj cesnak – oboje nasypeme na stehná a zalejeme masťou tak, aby bolo všetko zaliate. Pečieme pri 130 °C asi 4 hodiny. Stehná vyberieme a oberieme od kosti. Masť scedíme a cibuľu a cesnak pridáme k mäsu.
Coleslaw:
Kapustu nakrájame na tenké vlasy a nasolíme, aby zmäkla. Pridáme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu. Zeler a jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ku kapuste a cibuli. Poriadne rukami stláčame a vyžmýkame tekutinu. Pridáme korenie, cukor a ocot. Do zeleniny zamiešame kyslú smotanu, majonézu a hrubozrnnú horčicu.
Knedľa:
Všetky ingrediencie zmiešame do hladkého cesta – najprv pridávame tekuté suroviny a až potom tuhé. Z cesta vytvarujeme guličky rovnakej veľkosti. Necháme podkysnúť na teplom mieste a následne paríme cca 20 minút.
Žemle prekrojíme a opečieme. Hotové podávame s coleslawom a natrhaným kačacím stehnom.