Uložiť
Porcie 8
Príprava
150 min.
Náročnosť
Cena

TORTA S BRUSNICAMI A BIELOU ČOKOLÁDOU

Ingredience

220 g
hladkej múky Dobrá cena
soľ
30 g
práškového cukru
150 g
studeného masla Tradičná kvalita
1
žĺtok
1-2 PL
studenej vody
200 g
brusnicového džemu
100 g
bielej čokolády
300 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
1 ČL
vanilkového extraktu
5 g
želatíny
200 g
brusníc
vetvička rozmarínu
1 PL
cukru

Postup

Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy, premiešame a vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyformujeme bochník, dáme do fólie a na 30 minút vložíme do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkáme na tenko a dáme do tortovej formy. Spodok cesta popicháme vidličkou. Na cesto dáme papier na pečenie a vysypeme fazuľou ako závažie. Cesto pečieme na 180 °C asi 15 minút, následne vyberieme a necháme vychladnúť. Želatínu dáme do studenej vody a riadime sa pokynmi na obale. V hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie (nesmie však zovrieť). Pridáme bielu čokoládu, necháme rozpustiť a dobre premiešame. Pridáme napučanú želatínu a vanilkový extrakt, premiešame a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto natrieme brusnicový džem a zalejeme polevou. Koláč potom dozdobíme brusnicami a rozmarínom.
Recept → TORTA S BRUSNICAMI A BIELOU ČOKOLÁDOU

Ohodnotiť recept

Kategórie