Postup
Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy, premiešame a vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyformujeme bochník, dáme do fólie a na 30 minút vložíme do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkáme na tenko a dáme do tortovej formy. Spodok cesta popicháme vidličkou. Na cesto dáme papier na pečenie a vysypeme fazuľou ako závažie. Cesto pečieme na 180 °C asi 15 minút, následne vyberieme a necháme vychladnúť.
Želatínu dáme do studenej vody a riadime sa pokynmi na obale.
V hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie (nesmie však zovrieť). Pridáme bielu čokoládu, necháme rozpustiť a dobre premiešame. Pridáme napučanú želatínu a vanilkový extrakt, premiešame a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto natrieme brusnicový džem a zalejeme polevou. Koláč potom dozdobíme brusnicami a rozmarínom.