ŠOŠOVICOVÉ PLACKY SO ŠPENÁTOM
Ingredience
Placky:
1
hrnček červenej šošovice
2,5
hrnčeka vody
olivový olej Tradičná kvalita
soľ
korenie Dobrá cena
cesnak Zelovoc
Plnka:
cesnak Zelovoc
jarná ovčia bryndza Mamičkine dobroty
2
sladké zemiaky
hrubozrnná soľ
korenie Dobrá cena
soľ
jarná cibuľka
Krém:
Bryndza Mamičkine dobroty
baby špenát
2 PL
sójovej smotany
10 ks
prepeličích vajíčok (5 na zdobenie, 5 do krému)
soľ
korenie Dobrá cena
Dozdobenie:
1 mrkva Zelovoc
Postup
Hrnček šošovice namočíme do vody na niekoľko hodín, ideálne na noc, aby zmäkla.
Plnku si pripravíme ako prvú, aby sme ju hotovú naplnili do teplých placiek. Pretlačíme cesnak, nadrobno nasekáme bazalku a jarnú cibuľku, premiešame ich s bryndzou, pridáme soľ, korenie a oregano.
Zatiaľ si pripravíme krém. Zmiešame v mixéri bryndzu, špenát, smotanu soľ, korenie a uvarené vajíčka. Krém naplníme do zdobiaceho vrecka.
Mäkkú šošovicu rozmiešame v mixéri pridáme soľ, korenie, bylinky a cesnak.
Na panvici s olejom opekáme placky z oboch strán.
Placky naplníme plnkou, a vrch dozdobíme krémom vajíčkami a mrkvou.