Uložiť
Porcie 2
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

SEMOLINOVÉ CESTOVINY SO SMOTANOVOU OMÁČKOU

Ingredience

balenie cherry paradajok ZELOVOC
170 g
semolinových cestovín
olivový olej Tradičná kvalita
oregano
1
šalotka
5 strúčikov
cesnaku ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 PL
hladkej múky Dobrá cena
1 hrnček
rastlinného mlieka

Postup

Predhrejeme rúru na 200 °C. Cherry paradajky prekrojíme napoly a premiešame v troche olivového oleja a soli. Poukladáme ich na plech otvorenou časťou nahor a necháme zapiecť približne 10 - 15 minút. Zapečené paradajky vyberieme z rúry, premiešame s oreganom a odložíme na servírovanie. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a uvaríme v nej cestoviny. Scedíme a tiež odložíme nabok. Pripravíme si omáčku. Vo veľkej panvici na miernom ohni ohrejeme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja, na ktorom počas 3 - 4 minút orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, šalotku a pridáme soľ a korenie. Keď zmes zmäkne, vmiešame do nej múku. Potom za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko. Miešame naozaj precízne, aby sa nevytvorili hrudky. Podľa potreby ešte pridáme ďalšiu štipku soli, čierneho korenia. Omáčku necháme pomaly variť ďalších 4 - 5 minút až do zhustnutia. Ochutnáme a dochutíme podľa potreby. Ak chceme získať extra krémovú konzistenciu omáčky, rozmixujeme ju. Keď má omáčka požadovanú hustotu a je správne dochutená, môžeme podávať preliate cestoviny a pridať na vrch upečené paradajky.
Recept → SEMOLINOVÉ CESTOVINY SO SMOTANOVOU OMÁČKOU

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

GRILOVANÉ KURACIE PRSIA S RICOTTOU
avatar

Dušan varí: GRILOVANÉ KURACIE PRSIA S RICOTTOU

Prejsť na recept