PEČENÉ KURČA S PLNKOU Z VLAŠSKÝCH ORECHOV
Ingredience
Kurča:
1
kurča Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
maslo Tradičná kvalita
Plnka:
5
rožkov (starých jeden deň)
1
hrsť vlašských orechov
120 g
slaniny Tradičná kvalita
1
červená cibuľa
150 ml
smotany na šľahanie Mamičkine dobroty
2
vajcia Mamičkine dobroty
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Kompót:
4
jablká Zelovoc
100 g
kryštálového cukru
4
zelené kardamómy
limetová šťava
Postup
Plnka:
Do misky nakrájame pečivo, zvlhčíme smotanou, pridáme restovanú cibuľu so slaninou a orechmi. Pridáme žĺtok a vyšľahaný sneh z bielka. Dochutíme soľou a korením. Pridáme nasekanú vňať. Vypracujeme hmotu. Plnku naplníme do kurčaťa, ktoré posolíme a posypeme korením. Pod kožu vložíme plátky masla. Pečieme 90 minút pri 180 °C.
Kompót:
Jablká ošúpeme a nakrájame na kúsky. Uvaríme vodu s cukrom a kardamómom. Do vrelého sirupu pridáme jablká a povaríme cca 5 minút. Dochutíme limetovou šťavou.