Pečené kuracie prsia na šošovici
Ingredience
1 balík
šošovice Tradičná kvalita
bobkový list Dobrá cena
2
cibule ZELOVOC
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
soľ
zväzok petržlenovej vňate
olivový olej Tradičná kvalita
trocha cukru
mleté čierne korenie Dobrá cena
šťava z citróna ZELOVOC
4
kuracie prsia
Postup
Šošovicu deň vopred namočíme, potom scedíme, pridáme k nej čerstvú vodu, bobkový list, polovicu cibule, cesnak a varíme do zmäknutia.
Hotovú šošovicu scedíme, vývar môžeme použiť ako základ výdatnej polievky. Necháme vychladnúť, dochutíme soľou, pridáme trochu olivového oleja, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu aj trochu cukru a korenia. Necháme odležať.
Kuracie prsia potrieme olejom, osolíme, okoreníme a upečieme v rúre pri 200 °C dozlatista. Trvá to asi 20 až 30 minút. Potom ich nakrájame na tenké plátky a hneď podávame so šošovicou.