PEČENÉ BRAVČOVÉ PLECE S KYSLOU KAPUSTOU
Ingredience
1 kg
1 kg bravčového pleca
1 kg
kyslej kapusty
300 g
slaniny Dobrá cena
1 kg
cibule ZELOVOC
100 g
oleja COOP Premium
200 g
cesnaku ZELOVOC
100 g
horčice Mamičkine dobroty
15 g
soli
3 g
mletého čierneho korenia Dobrá cena
20 g
omáčka worcester
4
bobkové listy Dobrá cena
1
kváskový chlieb
100 g
masla Mamičkine dobroty
100 g
kryštálového cukru
Postup
Mäso umyjeme a osolíme, posypeme čiernym korením, natrieme horčicou, nastrúhaným cesnakom a worcestrom.
Cibuľu nakrájame na drobno. Zarestujeme v hrnci, pridáme cesnak a vyžmýkanú presekanú kapustu a podusíme. Do plechu na pečenie poukladáme kapustu, bravčové mäso, plátky slaniny a nahrubo nakrájanú cibuľu. Pečieme prikryté 2 hodiny pri cca 170 °C. Potom odokryjeme a pečieme ďalších 30 minút.
Podávame s chlebom.