Uložiť
Porcie 6
Príprava
20 min.
Náročnosť
Cena

PANNA COTTA

Ingredience

6 plátkov
želatíny
750 ml
bezlaktózovej smotany na šľahanie 30% TOMU VER
80 g
kryštálového cukru
1 lusk
pravej vanilky
700 g
mrazených jahôd

Postup

Želatínu si namočíme do studenej vody a necháme zmäknúť.

 

Smotanu si zvaríme s cukrom a vanilkou, aby nevrela, ináč by želatína po jej pridaní stratila svoje schopnosti. Jemne rozmiešame a precedíme cez sitko. Nalejeme do pripravených pohárov alebo misiek.
Necháme vychladnúť a potom stuhnúť v chladničke niekoľko hodín alebo ideálne cez noc.

 

Pred servírovaním si na panvici zredukujeme mrazené jahody a vychladnutú zmes nalejeme na stuhnutú panna cottu.

Recept → PANNA COTTA

Ohodnotiť recept