Nákyp s tekvicou a mletým mäsom
Ingredience
800 g
mletého morčacieho mäsa
1
cibuľa ZELOVOC
1 lyžica
masla Tradičná kvalita
250 g
tvarohu
1 veľká
tekvica hokkaido
25 g
hladkej múky Dobrá cena
500 ml
mlieka Mamičkine dobroty
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
mletý muškátový oriešok
1 lyžica
paradajkového pretlaku Dobrá cena
tekvicové semienka
olej Coop PREMIUM
Postup
V panvici na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, potom pridáme múku a tiež opečieme a postupne zalievame mierne zohriatym mliekom. Prevaríme a za stáleho miešania povaríme asi 4 minúty.
Pripravenú omáčku zložíme z ohňa, krátko chladíme, potom do nej vmiešame tvaroh a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Tekvicu olúpeme, zbavíme jadierok a odvážime asi 900 g. Nakrájame na mesiačiky a niekoľko minút povaríme v slanej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
Na oleji opečieme mletú morčacinu, dochutíme soľou aj korením a miešame asi 8 minút. Potom pridáme paradajkový pretlak.
Zapekaciu formu vymastíme a postupne do nej vrstvíme najprv polovicu omáčky, tekvicu a mäso, potom druhú polovicu omáčky, opäť tekvicu a mäso.
Posypeme tekvicovými semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.