Postup
V panvici na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista, potom pridáme múku a tiež opečieme a postupne zalievame mierne zohriatym mliekom. Prevaríme a za stáleho miešania povaríme asi 4 minúty.
Pripravenú omáčku zložíme z ohňa, krátko chladíme, potom do nej vmiešame tvaroh a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Tekvicu olúpeme, zbavíme jadierok a odvážime asi 900 g. Nakrájame na mesiačiky a niekoľko minút povaríme v slanej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
Na oleji opečieme mletú morčacinu, dochutíme soľou aj korením a miešame asi 8 minút. Potom pridáme paradajkový pretlak.
Zapekaciu formu vymastíme a postupne do nej vrstvíme najprv polovicu omáčky, tekvicu a mäso, potom druhú polovicu omáčky, opäť tekvicu a mäso.
Posypeme tekvicovými semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.