Uložiť
Porcie 4
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

MORČACIE S TARHOŇOU

Ingredience

2
cibule Zelovoc
100 g
medvedieho cesnaku
200 ml
smotany na šľahanie 33% Mamičkine dobroty
400 g
tarhone Dobrá cena
4 PL
oleja Premium
800 g
morčacích pŕs
1 l
vody alebo vývaru z bujónu Tradičná kvalita
2 PL
francúzskej horčice
soľ
produkty z medvedieho cesnaku (olej, prach, nakladané kvety, puky, kapary)

Postup

Mäso potrieme horčicou a posypeme soľou, korením alebo prípadne svojou obľúbenou zmesou korenia. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 110 °C. Ideálne s použitím sondy, ktorá nám meria vnútornú teplotu mäsa, aby sme dosiali 70 °C. Celkovo by pečenie malo trvať približne 1,5 - 2 hodiny.

Na panvici si opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme medvedí cesnak, opečieme a pridáme 2 dl vody/vývaru. Povaríme a pridáme smotanu, opäť chvíľu povaríme a následne rozmixujeme na hladkú omáčku.

Tarhoňu si opečieme na panvici a následne uvaríme do polomäkka vo vode alebo vývare. Scedíme a vodu/vývar si odložíme.

Na masle opečieme tarhoňu, pridáme vodu/vývar, prisypeme parmezán a dobre vymiešame. Pridáme vopred pripravenú omáčku z medvedieho cesnaku a dobre vymiešame. Ak je zmes príliš tekutá, môžeme zašľahať ešte maslo, ak príliš hustá, pridáme troška vody/vývaru.

Mäso po dopečení necháme oddýchnuť 5 minút na doske a následne krájame tenké plátky. Servírujeme s variáciami medvedieho cesnaku.

Recept → MORČACIE S TARHOŇOU

Ohodnotiť recept