Mäso potrieme horčicou a posypeme soľou, korením alebo prípadne svojou obľúbenou zmesou korenia. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 110 °C. Ideálne s použitím sondy, ktorá nám meria vnútornú teplotu mäsa, aby sme dosiali 70 °C. Celkovo by pečenie malo trvať približne 1,5 - 2 hodiny.
Na panvici si opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme medvedí cesnak, opečieme a pridáme 2 dl vody/vývaru. Povaríme a pridáme smotanu, opäť chvíľu povaríme a následne rozmixujeme na hladkú omáčku.
Tarhoňu si opečieme na panvici a následne uvaríme do polomäkka vo vode alebo vývare. Scedíme a vodu/vývar si odložíme.
Na masle opečieme tarhoňu, pridáme vodu/vývar, prisypeme parmezán a dobre vymiešame. Pridáme vopred pripravenú omáčku z medvedieho cesnaku a dobre vymiešame. Ak je zmes príliš tekutá, môžeme zašľahať ešte maslo, ak príliš hustá, pridáme troška vody/vývaru.
Mäso po dopečení necháme oddýchnuť 5 minút na doske a následne krájame tenké plátky. Servírujeme s variáciami medvedieho cesnaku.