Uložiť
Porcie 4
Príprava
75 min.
Náročnosť
Cena

Moravský vrabec so zemiakovou knedľou a špenátom

Ingredience

600 g
bravčového pliecka
soľ
čierne korenie Dobrá cena
2
cibule ZELOVOC
1 PL
bravčovej masti Dobrá cena
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
1 PL
drvenej rasce Dobrá cena
200 ml
vývaru
trochu hladkej múky Dobrá cena
500 g
zemiakov ZELOVOC uvarených v šupke
100 g
hrubej múky Dobrá cena
75 g
detskej krupice Mamičkine dobroty
1
vajce Coop PREMIUM
1 PL
lyžica soli
olej Coop PREMIUM
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
1 kg
listového špenátu
soľ
čierne korenie Dobrá cena

Postup

Zemiaky nastrúhame najemno alebo prelisujeme. Múku a krupicu preosejeme a pridáme k zemiakom spolu s vajcom a soľou. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého tvarujeme knedle dlhé asi 20 cm alebo guľky. Varíme v osolenej vode 20 - 25 minút. Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Spolu s cibuľou opečieme v pekáči na rozohriatej bravčovej masti. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a rascu, krátko restujeme a podlejeme vývarom. Zakryjeme a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 45 – 60 minút. Na posledných 10 minút mäso odokryjeme. Počas pečenia mäso prelievame výpekom a podľa potreby vývarom. Medzitým pripravíme špenát, na oleji opečieme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme premytý a osušený špenát, osolíme, okoreníme a na prudkom ohni krátko opečieme. Upečené mäso vyberieme, pekáč so šťavou dáme na sporák, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vývarom a prevaríme. Mäso podávame so špenátom a s knedľami podliate šťavou.

 


Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné pokrmy, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na Vegánsky špargľový quiche. Skvelý zážitok zaručený!

Recept → Moravský vrabec so zemiakovou knedľou a špenátom

Ohodnotiť recept