Zemiaky nastrúhame najemno alebo prelisujeme. Múku a krupicu preosejeme a pridáme k zemiakom spolu s vajcom a soľou. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého tvarujeme knedle dlhé asi 20 cm alebo guľky. Varíme v osolenej vode 20 - 25 minút. Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Spolu s cibuľou opečieme v pekáči na rozohriatej bravčovej masti. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a rascu, krátko restujeme a podlejeme vývarom. Zakryjeme a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 45 – 60 minút. Na posledných 10 minút mäso odokryjeme. Počas pečenia mäso prelievame výpekom a podľa potreby vývarom. Medzitým pripravíme špenát, na oleji opečieme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme premytý a osušený špenát, osolíme, okoreníme a na prudkom ohni krátko opečieme. Upečené mäso vyberieme, pekáč so šťavou dáme na sporák, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vývarom a prevaríme. Mäso podávame so špenátom a s knedľami podliate šťavou.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné pokrmy, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na Vegánsky špargľový quiche. Skvelý zážitok zaručený!