Kuracie placky z vykostených stehien
Ingredience
4
kuracie vykostené stehná bez kože
6 PL + 2 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
1 PL
medu Mamičkine dobroty
1 PL
sójovej omáčky
čili omáčka
4 PL
pasírovaných paradajok
šťava z 1 citróna ZELOVOC
soľ
olej Coop PREMIUM
200 g
hladkej múky Dobrá cena
50 ml
vriacej vody
biely jogurt Mamičkine dobroty
šalátové listy
cherry paradajky ZELOVOC
jarná cibuľka
Postup
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance. Dáme ich do misy, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak, med, sójovú omáčku, čili omáčku a pasírované paradajky. Premiešame a necháme odležať.
V mise s vareškou zmiešame múku, soľ, olivový olej a vriacu vodu. Preložíme na dosku a rukou vymiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme z nich guľky, prikryjeme utierkou a necháme 5 minút odležať.
Na rozpálenú panvicu dáme kuracie mäso, pridáme citrónovú šťavu a restujeme do zlatista. Cestá rozvaľkáme na cca 23 cm a pečieme na rozpálenej panvici bez tuku asi 1 minútu z každej strany. Následne každú placku potrieme jogurtom, pridáme šalát, nakrájané paradajky, kuracie mäso a nakrájanú cibuľku. Zrolujeme a podávame.