KREKRY S TEKVICOVÝMI JADIERKAMI A VEGÁNSKYM ČEDAROM
Ingredience
350 g
hladkej špaldovej múky
100 g
ovsených vločiek Dobrá cena
150 ml
olivového olej Tradičná kvalita
100 ml
vody
100 g
tekvicových semiačok
50 g
sezamu
50 g
ľanových semienok
bazalka
1
lyžička soli
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame spolu v mise, čím získame cesto, ktoré následne rozdelíme na 2 polovice.
Plech si vystelieme papierom na pečenie a polku cesta na ňom rozvaľkáme. Aby sa nám cesto nelepilo na valček, pri tomto kroku ho prikryjeme ďalším papierom. Rozvaľkané cesto narežeme na malé obdĺžniky alebo štvorčeky. Tento postup zopakujeme aj s druhou polovicou cesta.
Na 20 – 25 minút dáme cesto do rúry rozohriatej na 175 °C.
Po upečení poodlamujeme krekry od seba a podávame.