Vyberte si recept
KOHÚT NA VÍNE
Ingredience
4
mini kuriatka
500 g
mrkvy ZELOVOC
2
cibule ZELOVOC
3
strúčiky cesnaku ZELOVOC
čerstvý tymián
bobkový list Dobrá cena
klinčeky
50 ml
koňaku
1 l
červeného vína
50 g
hladkej múky Dobrá cena
200 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
300 g
makarónov
1 PL
kakaa
soľ
čierne korenie Dobrá cena
Postup
Kuriatka rozdelíme na polovice a vyberieme chrbát. Mrkvu nakrájame na kocky a cibuľu na plátky, spolu s cesnakom a kusy kuriatka dáme do misy. Pridáme koreniny, koňak a víno, soľ, korenie a necháme marinovať, ideálne 48 hodín.
Kuriatko vyberieme z marinády, necháme oschnúť, obalíme v múke. Na oleji opečieme kuriatko z každej strany.
Zeleninu vyberieme z marinády a tiež necháme uschnúť. Marinádu prevaríme a scedíme.
Zeleninu dáme do hrnca a opečieme na zvyšku oleja. Poprášime kakaom a premiešame.
Kuriatko položíme na vrch a prelejeme marinádou. Privedieme k varu a hrniec premiestnime do trúby na 1 hodinu pri teplote 160 °C.
Makaróny si uvaríme v osolenej vode.