Vyberte si recept
HUBOVÉ RIZOTO
Ingredience
400 g
ryža na rizoto (arborio, carnaroli, baldo...)
2 hrnčeky
čerstvých húb
2 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
1 PL
masla Tradičná kvalita
1
cibuľa ZELOVOC
3 dl
bieleho vína
1 liter
zeleninového vývaru
100 g
vegan syra na strúhanie
1 hrsť
petržlenovej vňate ZELOVOC
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
Postup
Ak používame sušené huby, namočíme ich do vody aspoň na dve hodiny.
Olivový olej a maslo zohrejeme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a opražíme ju do sklovita.
Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Ryžu podlejeme vínom a necháme ho odpariť. Pridáme na plátky nakrájané huby. Postupne (po naberačkách) začneme prilievať horúci vývar. Vždy, keď sa odparí a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme približne 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká.
Pridáme naseknú petržlenovú vňať. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Rizoto na tanieri ešte dozdobíme petržlenovou vňaťou.