Grilovaná bravčová kotleta s jablčno-chrenovým pyré a zeleninou
Ingredience
1200 g
bravčového karé s kosťou
1
malá cibuľa ZELOVOC
2
bobkové listy Dobrá cena
10
guľôčok čierneho korenia Dobrá cena
5
guľôčok nového korenia
3
klinčeky
3 PL
hnedého cukru
3 PL
soli
500 ml
vody
250 g
jablčného pyré
80 g
chrenu
med Mamičkine dobroty
2 PL
rastlinného oleja Coop PREMIUM
3 ČL
korenia štyroch farieb
240 g
karotky ZELOVOC
240 g
hráškových strukov
2
jarné cibuľky
50 g
zázvoru
240 g
šampiňónov ZELOVOC
1 PL
sójovej omáčky
4 PL
sezamového oleja
Postup
Cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska. Všetky suroviny na marinádu dáme spolu so studenou vodou do jednej misy a zamiešame. Keď sa cukor a soľ rozpustia, marinádu vylejeme na mäso, premiešame a necháme 2 - 4 hod. v chladničke.
Chren očistíme, nastrúhame na jemno a primiešame k jablčnému pyré, podľa chuti dosladíme medom.
Mäso vyberieme z chladničky, osušíme utierkou, olej zmiešame s korením 4 farieb, grilujeme 5 - 7 minút z každej strany, občas potrieme olejom.
Zeleninu, šampiňóny a zázvor očistíme, karotku, cibuľu a šampiňóny nakrájame na tenké plátky, zázvor nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame v mise a dáme na pekáč piecť do rúry na gril.