Uložiť
Porcie 4
Príprava
10 min.
Náročnosť
Cena

FRANCÚZSKY TOAST S LESNÝM OVOCÍM, ŠĽAHAČKOU A JAVOROVÝM SIRUPOM

Ingredience

3
vajcia Coop PREMIUM
3
žĺtka vajec Coop PREMIUM
1
čerstvá vanilka
1/4 ČL
muškátového orieška
250 ml
plnotučného mlieka Mamičkine dobroty
1/2 ČL
soli
2 PL
kryštálového cukru
175 ml
šľahačky
8
plátkov briošky
30 g
masla Tradičná kvalita
Lesné ovocie:
500 g
mrazeného lesného ovocia
200 g
šľahačky
soľ
40 g
masla Tradičná kvalita
26 g
kryštálového cukru
Ozdoba:
práškový cukor
javorový sirup
čerstvá šľahačka

Postup

V hlbokom tanieri vyšľaháme vajcia, žĺtky, vanilku, muškátový oriešok, cukor, soľ, aby sa prepojili. Potom pomaly stálym pramienkom prilievame mlieko a šľahačku, až vznikne jednotná hmota. Plátky briošky vložíme do zmesi a necháme z každej strany nasiaknuť 10 až 25 sekúnd (kratšie pri mäkšom chlebe a dlhšie pri tvrdom).

Na panvici rozohrejeme na strednom plameni maslo, kým nie je horúce a netvoria sa bublinky. Potrasieme panvicou, aby sa rovnomerne rozlialo. Opekáme viacero plátkov naraz 2 až 4 minúty alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Potom otočíme a postup zopakujeme.

Lesné ovocie:
V hrnci urobíme karamel. Pridáme lesné ovocie a pomaly varíme, pokiaľ sa hrudky karamelu, ktoré vznikli neroztopia. Pridáme šľahačku. Necháme prevariť. Na záver pridáme maslo.

Toast podávame s v natretým maslom, lesným ovocím, javorovým sirupom a práškovým cukrom.

Recept → FRANCÚZSKY TOAST S LESNÝM OVOCÍM, ŠĽAHAČKOU A JAVOROVÝM SIRUPOM

Ohodnotiť recept

Kategórie

Vyskúšajte tiež

VEGÁNSKY PARÍŽSKY ŠALÁT
avatar

Dominika varí: VEGÁNSKY PARÍŽSKY ŠALÁT

Prejsť na recept