FRANCÚZSKY TOAST S LESNÝM OVOCÍM, ŠĽAHAČKOU A JAVOROVÝM SIRUPOM
Ingredience
Postup
V hlbokom tanieri vyšľaháme vajcia, žĺtky, vanilku, muškátový oriešok, cukor, soľ, aby sa prepojili. Potom pomaly stálym pramienkom prilievame mlieko a šľahačku, až vznikne jednotná hmota. Plátky briošky vložíme do zmesi a necháme z každej strany nasiaknuť 10 až 25 sekúnd (kratšie pri mäkšom chlebe a dlhšie pri tvrdom).
Na panvici rozohrejeme na strednom plameni maslo, kým nie je horúce a netvoria sa bublinky. Potrasieme panvicou, aby sa rovnomerne rozlialo. Opekáme viacero plátkov naraz 2 až 4 minúty alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Potom otočíme a postup zopakujeme.
Lesné ovocie:
V hrnci urobíme karamel. Pridáme lesné ovocie a pomaly varíme, pokiaľ sa hrudky karamelu, ktoré vznikli neroztopia. Pridáme šľahačku. Necháme prevariť. Na záver pridáme maslo.
Toast podávame s v natretým maslom, lesným ovocím, javorovým sirupom a práškovým cukrom.