Fish & chips
Ingredience
600 g
tresky šedej Tradičná kvalita
250 g
tmavého piva
180 g
hladkej múky Dobrá cena
50 g
hladkej múky (na obalenie ryby)
1 ČL
paprika mletá Dobrá cena
1ČL
kurkumy
1 ČL
soli
1 ČL
sódy bikarbóny Tradičná kvalita
750 g
oleja Coop PREMIUM
600 g
hranolčekov Dobrá cena
90 g
šalotky
50 g
kyslých uhoriek Tradičná kvalita
15 g
plnotučnej horčice Tradičná kvalita
150 g
majonézy Mamičkine dobroty
soľ
korenie Dobrá cena
šťava z uhoriek
Postup
V miske zmiešame múku, kurkumu, papriku, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme pivo a vytvoríme cesto, hustejšie od klasického palacinkového.
Filety z tresky osušíme a osolím, obalíme v múke a cestíčku. Vkladáme do rozpáleného oleja (160 – 190 °C). Vyprážame do tmavo zlatistej farby. Následne vypražíme aj hranolčeky.
Zo šalotky, nadrobno nakrájaných uhoriek a ostatných surovín vymiešame omáčku a podľa vkusu dochutíme.