Fazuľové guľky v barbecue omáčke s ryžou
Ingredience
1
veľká cibuľa Zelovoc
3
strúčiky cesnaku Zelovoc
3
stredné mrkvy Zelovoc
3
stonky stopkového zeleru
1
stredne veľkú batátu
1
plechovka červenej fazule
4 PL
worchesteru
2 - 3
lyžice pretlaku Dobrá cena
1 ČL
tymiánu
1 ČL
oregana
2 ČL
údenej papriky
2 PL
sójovej omáčky
soľ
korenie Dobrá cena
1 - 2
hrnčeky mletých vločiek alebo strúhanky Dobrá cena
lahôdkové droždie
jazmínová ryža
Postup
Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na kocky a s rozdrveným cesnakom opečieme na olivovom oleji do zlatista.
Batatu uvaríme domäkka, fazuľu scedíme, umyjeme. Všetko rozmixujeme najemno a dáme do misky. Pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
Vločky/strúhanku pridávame, pokým sa cesto nelepí. Vytvarujeme guľôčky a pečieme cca 30 minút na 200 °C.
Jazmínovú ryžu premyjeme a cca 10 minút varíme vo vode v pomere 1:2. Na 5 minút necháme odpočívať. Ak chceme viac omáčky, guľôčky môžeme prípadne poliať paradajkovou omáčkou.