ČOKOLÁDOVO-POMARANČOVÉ GUĽKY
Ingredience
100 g
sušených datlí
50 g
pomarančovej čokolády 80%
1 PL
kakaa COOP Premium
kôra z 1 pomaranča Zelovoc
1 ČL
mletej škorice Dobrá cena
1 PL
masla Tradičná kvalita
100 g
mletých vlašských orechov
strúhaný kokos Tradičná kvalita
kakao COOP Premium
malinový prášok
Postup
Datle namočíme do horúcej vody asi na 10 minút.
Zatiaľ nad parou roztopíme čokoládu.
Scedené datle dáme do mixéra s roztopenou čokoládou, kakaom, nastrúhanou pomarančovou kôrou, škoricou a orechovým maslom. Všetko spoločne rozmixujeme na pastu. Čokoládovo–datľovú hmotu dáme do misky a ručne premiešame s mletými orechmi.
Rukami tvarujeme guľôčky (1 guľka = 20 g), ktoré obalíme v kakau, kokose či prášku z mrazom sušených malín.