Datle namočíme do horúcej vody asi na 10 minút. Zatiaľ nad parou roztopíme čokoládu. Scedené datle dáme do mixéra s roztopenou čokoládou, kakaom, nastrúhanou pomarančovou kôrou, škoricou a orechovým maslom. Všetko spoločne rozmixujeme na pastu. Čokoládovo–datľovú hmotu dáme do misky a ručne premiešame s mletými orechmi. Rukami tvarujeme guľôčky (1 guľka = 20 g), ktoré obalíme v kakau, kokose či prášku z mrazom sušených malín.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na jemný čokoládový koláč. Skvelý zážitok zaručený!