BRAVČOVÁ CIGÁNSKA PEČIENKA V BRIOŠKE
Ingredience
1 kg
bravčovej krkovičky
horčica Mamičkine dobroty
10
strúčikov cesnaku ZELOVOC
1 l
zakysaného mlieka Mamičkine dobroty
20
koliesok sterilizovaného jalapeňa
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cesta
5
cibúľ ZELOVOC
1
brioška
Postup
Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme a okoreníme.
Zakysané mlieko zmiešame so 4 polievkovými lyžicami horčice a najemno nakrájaným cesnakom. Pridáme soľ a korenie. Vložíme naklepané mäso a necháme 24 hodím odpočívať.
Na panvici opečieme cibuľu nakrájanú na pásiky. Cibuľu stiahneme bokom a na panvici opečieme mäso. Na opečenú briošku natrieme horčicu, mäso a jalapeňo a prekryjeme druhým krajcom opečenej briošky.